Mjegullnaja e Helmetës së Thor-it e parë me rastin e 50-vjetorit të ESO-s

Ky imazh i VLT-së i Mjegullnajës së Helmetës së Thorit, është marrë me rastin e 50-vjetorit të ESO-s, më 5 tetor 2012, me ndihmën e Brigitte Bailleul, fituese e konkursit "Tweet Your Way to the VLT!" Vëzhgimet janë transmetuar drejtpërdrejt nëpërmjet internetit nga Observatori Paranal në Kili. Ky objekt, gjithashtu i njohur si NGC 2359, shtrihet në yjësinë e Qenit të Madh (Canis Major). Mjegullnaja me formën e helmetës është rreth 15 000 vjet-dritë larg nga Toka dhe është rreth 30 vjet dritë e gjerë. Helmeta është një flluskë kozmike, e përhapur si nëpërmjet erës, nga ylli i madh i ndritshëm afër qendrës së flluskës, e përfshirë nëpërmjet resë molekulare që e rrethon.

Të drejtat:

ESO/B. Bailleul

Rreth fotografisë

Id:eso1238a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Oct 5, 2012, 16:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1238
Përmasat:3424 x 3437 px

Rreth objektit

Emri:NGC 2359
Tipi:Milky Way : Star : Type : Wolf-Rayet
Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:15000 vite dritë
Constellation:Canis Major

Formate Fotografish

JPEG i madh
3,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
277,3 KB
1280x1024
436,0 KB
1600x1200
639,5 KB
1920x1200
782,3 KB
2048x1536
1,1 MB

Koordinatat

Position (RA):7 18 30.09
Position (Dec):-13° 13' 48.61"
Field of view:7.21 x 7.24 arcminutes
Orientimi:Veriu është 90.1° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
550 nmVery Large Telescope
FORS2
Optik
V
660 nmVery Large Telescope
FORS2
Optik
R
658 nmVery Large Telescope
FORS2