Mjegullnaja Carina fotografuar nga Teleskopi kërkimor VLT

Mjegullnaja Carina një vend spektakolar nw të cilin formohen yjet është fotografuar me një qartësi të lartë nga Teleskopi kërkimor VLT në Observatorin e ESO-s në Paranal. Fotografia u mor me ndihmën e Sebastián Piñera, President i Kilit, gjatë vizitës së tij në observator më 5 Qershor 2012 dhe u publikua me rastin e inagurimit të teleskopit të ri në Naples më 6 Dhjetor 2012.

Të drejtat:

ESO. Acknowledgement: VPHAS+ Consortium/Cambridge Astronomical Survey Unit

Rreth fotografisë

Id:eso1250a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 6, 2012, 16:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1637, eso1250
Përmasat:17383 x 18656 px

Rreth objektit

Emri:Carina Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:7500 vite dritë
Constellation:Carina

Formate Fotografish

JPEG i madh
84,9 MB
Publikim JPEG
5,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
374,1 KB
1280x1024
604,1 KB
1600x1200
848,8 KB
1920x1200
970,2 KB
2048x1536
1,3 MB

Koordinatat

Position (RA):10 45 5.70
Position (Dec):-59° 51' 47.65"
Field of view:61.82 x 66.34 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
440 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
g
480 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
r
625 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
H-alpha
659 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM