Grumbillimi sferik yjor 47 Tucanae

Ky grumbullim i ndritshëm yjesh quhet 47 Tucanae (NGC 104), kjo është një fotografi e Teleskopit që Studion dritën e Dukshme dhe atë Infra të kuqe për Astronominë VISTA (Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy) në Observatorin e Paranal-it në Kili. Ky grumbullim ndodhet rreth 15 000 vite-dritë larg nesh dhe përmban miliona yje, disa nga të cilët janë të jo të zakonshëm. Kjo fotografi u mor gjatë kërkimit të VISTA-s në zonën e Resë së Magelanit, një projekt mbi skanimin e Reve të Magelanit, dy galaktika të vogla shumë afër Galaktikës Sonë.

Të drejtat:

ESO/M.-R. Cioni/VISTA Magellanic Cloud survey.
Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Rreth fotografisë

Id:eso1302a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Jan 10, 2013, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1302
Përmasat:8246 x 8246 px

Rreth objektit

Emri:NGC 104
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:15000 vite dritë
Constellation:Tucana

Formate Fotografish

JPEG i madh
22,8 MB
Publikim JPEG
5,8 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
408,6 KB
1280x1024
672,1 KB
1600x1200
1002,0 KB
1920x1200
1,2 MB
2048x1536
1,6 MB

Koordinatat

Position (RA):0 24 5.40
Position (Dec):-72° 4' 53.39"
Field of view:46.89 x 46.89 arcminutes
Orientimi:Veriu është 6.3° djathtas vertikales