Pesëmbëdhjetë vjet me Teleskopin Shumë të Madh

Kjo përzgjedhje imazhesh – nga një fotografi për çdo vit të marra me Teleskopin VLT – na jep një shikim të shpejtë qëllimit të tij si dhe produktivitetit të tij shkencor që kur filloi punë në Maj të vitit 1998. Po ti marrim me rradhë këto foto kemi: 1998: NGC 1232 (eso9845), 1999: NGC 3603 (eso9946), 2000: Messier 104 Galaktika Sombrero (eso0007), 2001: Messier 16 në infra të kuqe (eso0142), 2002: Mjegullnaja Koka e Kalit (eso0202), 2003: NGC 613 (eso0338), 2004: Fotografia e parë e një planeti jashtë sistemit diellor (eso0428), 2005: qendra e NGC 1097 (eso0534), 2006: NGC 1313 (eso0643), 2007: ESO 593-IG 008 (eso0755), 2008: qendra e Rrugës së Qumështit (eso0846), 2009: Grumbullimi “Kutia e Xhevahireve” (eso0940), 2010: Messier 17 në infra të kuqe (potw1044a), 2011: galaktikat “Sytë” (eso1131), 2012: Mjegullnaja e Karinës në infra të kuqe (eso1208) dhe 2013: IC 2944 (eso1322).

Të drejtat:

ESO/P.D. Barthel/M. McCaughrean/M. Andersen/S. Gillessen et al./Y. Beletsky (LCO)/R. Chini/T. Preibisch

Rreth fotografisë

Id:eso1322d
Gjuha:sq
Tipi:Ngjitje
Data e Publikimit:Maj 23, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1322
Përmasat:4518 x 3071 px

Rreth objektit

Emri:Composite image, Very Large Telescope
Tipi:Unspecified

Formate Fotografish

JPEG i madh
5,6 MB
Publikim JPEG
6,6 MB