Përshtypje artistike e fabrikës së kometave e parë nga ALMA

Kjo përshtypje artistike tregon kurthin ku bllokohet pluhuri në sistemin Oph-IRS 48. Ky kurth është një vend i qetë për gurët e vegjël në diskun e pluhurit, duke i lejuar ato të bashkohen dhe të rriten deri në dimensione të mjaftueshme që ata të mbijetojnë pa u shkatërruar në të ardhmen në grimca të vogla.

Të drejtat:

ESO/L. Calçada

Rreth fotografisë

Id:eso1325a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 6, 2013, 20:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1325
Njoftime të ngjashme:ann13052
Përmasat:4000 x 2250 px

Rreth objektit

Emri:Oph-IRS 48, Ophiuchus
Tipi:• Milky Way : Star : Circumstellar Material : Planetary System
• X - Stars
• X - Illustrations
Distanca:400

Image Formats

JPEG i madh
2,4 MB
Publikim JPEG
3,7 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
141,1 KB
1280x1024
252,3 KB
1600x1200
390,0 KB
1920x1200
472,7 KB
2048x1536
715,1 KB

 

Shih dhe