Përshtypje artistike e rrethinave të një vrime të zezë supermasive tek NGC 3783

Kjo përshtypje artistike tregon rrethinat e një vrime të zezë supermasive në zemër të një galaktike aktive NGC 3783 në konstelacionin jugor të Centaurit (The Centaur). Vëzhgimet e reja duke përdorur Teleskopin Interferometrik Shumë të Madh në Observatorin e ESO-s në Paranal në Kili kanë zbuluar jo vetëm unazën rreth vrimës së zezë me pluhur të nxehtë por gjithashtu edhe një erë me material të ftohtë në zonat polare.

Të drejtat:

ESO/M. Kornmesser

Rreth fotografisë

Id:eso1327a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 20, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1327
Përmasat:4000 x 2700 px

Rreth objektit

Emri:NGC 3783
Tipi:Local Universe : Galaxy : Component : Central Black Hole

Formate Fotografish

JPEG i madh
2,2 MB
Publikim JPEG
3,5 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
222,5 KB
1280x1024
358,2 KB
1600x1200
514,8 KB
1920x1200
616,1 KB
2048x1536
815,9 KB

 

Shih dhe