Përshtypje artistike e sistemit të Gliese 667C

Kjo paraqitje artistike tregon një panoramë të marrë nga Ekzoplaneti Gliese 667Cd duke parë në drejtim të Yllit rreth të cilit ai rrotullohet (Gliese 667C). Në sfond djathtas shihen 2 yjet e tjerë të këtij sistemi trefish (Gliese 667A dhe Gliese 667B) dhe majtas në qiell duket njëri nga planetët e sapo zbuluar Gliese 667Ce, në fazën e tij të rritjes. Duke thyer një rekord themi që të tre këto planetë janë super Toka që ndodhen në zonën ku uji mund të ndodhet në gjendje të lëngët, duke i bërë ato kandidatë të mundshëm për praninë e jetës në to. Ky është sistemi i parë i gjetur me një zonë të banueshme të plotësuar.

Të drejtat:

ESO/M. Kornmesser

Rreth fotografisë

Id:eso1328a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 25, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1328
Përmasat:3460 x 2163 px

Rreth objektit

Emri:Gliese 667C
Tipi:Milky Way : Star : Circumstellar Material : Planetary System

Formate Fotografish

JPEG i madh
1,9 MB
Publikim JPEG
3,5 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
246,5 KB
1280x1024
400,7 KB
1600x1200
582,0 KB
1920x1200
698,7 KB
2048x1536
932,7 KB