Një re gazi po ndahet në pjesë nga një vrimë e zezë në qendër të Rrugës së Qumështit

Vëzhgimet e reja nga Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s tregojnë se si po ndahet në pjesë një re gazi, që po kalon pranë një vrime të zezë supermasive në qendër të galaktikës. Aksi horizontal tregon zgjatimin e resë përgjatë orbitës së saj dhe aksi vertikal tregon shpejtësitë e pjesëve të ndryshme të resë. Reja tani është zgjatur shumë dhe shpejtësia në krye të saj ndryshon me disa milion km/orë nga shpejtësia e bishtit të saj.

Të drejtat:

ESO/S. Gillessen

Rreth fotografisë

Id:eso1332c
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Kor 17, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1332
Përmasat:1376 x 1241 px

Rreth objektit

Emri:Milky Way, Milky Way Galactic Centre, Sgr A*
Tipi:Milky Way : Galaxy : Component : Central Black Hole
Distanca:25000 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
135,0 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
75,4 KB
1280x1024
106,0 KB
1600x1200
129,6 KB
1920x1200
139,1 KB
2048x1536
179,0 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
Hydrogen Bracket Gamma
Very Large Telescope
SINFONI