Galaktika aktive në formimin e yjeve NGC 253 e parë me VISTA dhe ALMA

Kjo fotografi krahasuese e galaktikës së ndritshme që ndodhet afër nesh NGC 253, e njohur gjithashtu si Galaktika e Skulptorit, tregon pamjen në infra të kuqe nga VISTA e ESO-s (në të majtë) dhe një pamje të re të detajuar të gazit të ftohtë që nxirret nga galaktika (në të djathtë) e marrë në gjatësitë milimetrike të valëve nga ALMA.

Të drejtat:

ESO/ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/J. Emerson/VISTA

Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Rreth fotografisë

Id:eso1334b
Gjuha:sq
Tipi:Ngjitje
Data e Publikimit:Kor 24, 2013, 19:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1334
Përmasat:5649 x 2090 px

Rreth objektit

Emri:NGC 253
Tipi:Local Universe : Galaxy : Activity : Starburst
Distanca:11 milion vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
2,0 MB
Publikim JPEG
1,1 MB