Një pamje me fushë të gjerë e NGC 2014 dhe NGC 2020 në Renë e Madhe të Magelanit

Kjo pamje me fushë të gjerë tregon një çift të çuditshëm në konstelacionin Doradus (Peshku shpatë): NGC 2014 dhe NGC 2020. Këto dy re ndriçuese, në qendër të fotografisë, ndodhen në Renë e Madhe të Magelanit, tek një galaktikë satelite e Rrugës së Qumështit. Të dyja janë skalitur nga erërat e fuqishme të yjeve të rinj e të nxehtë.

Kjo pamje u krijua nga imazhet përbërëse të Digitized Sky Survey 2.

Të drejtat:

ESO/Digitized Sky Survey 2. Acknowledgement: Davide De Martin

Rreth fotografisë

Id:eso1335c
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Gus 7, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1335
Përmasat:7263 x 5546 px

Rreth objektit

Emri:Henize 55, Large Magellanic Cloud, LMC, NGC 2014, NGC 2020
Tipi:Local Universe : Nebula
Distanca:160000 vite dritë
Constellation:Dorado

Formate Fotografish

JPEG i madh
15,6 MB
Publikim JPEG
5,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
438,8 KB
1280x1024
770,9 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,4 MB
2048x1536
1,9 MB

Koordinatat

Position (RA):5 35 31.21
Position (Dec):-67° 35' 3.17"
Field of view:121.92 x 93.10 arcminutes
Orientimi:Veriu është 5.6° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
I
Digitized Sky Survey 2
Optik
R
Digitized Sky Survey 2

 

Shih dhe