Wide-field view of the sky around the exotic binary star system AR Scorpii

This wide-field image from the Digitized Sky Survey 2 shows the rich starfields surrounding the exotic binary star system AR Scorpii.

Të drejtat:

Digitized Sky Survey 2. Acknowledgement: Davide De Martin

Rreth fotografisë

Id:eso1627c
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Kor 27, 2016, 19:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1627
Përmasat:4356 x 4833 px

Rreth objektit

Emri:AR Scorpii
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Binary
Constellation:Scorpius
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
6,2 MB
Publikim JPEG
4,3 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
328,9 KB
1280x1024
524,5 KB
1600x1200
730,8 KB
1920x1200
838,2 KB
2048x1536
1,1 MB

Koordinatat

Position (RA):16 21 47.46
Position (Dec):-22° 53' 8.33"
Field of view:74.05 x 82.16 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.1° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Optik
B
Digitized Sky Survey
Optik
R
Digitized Sky Survey

 

Shih dhe