Region R44 in the Carina Nebula

This image was taken by the MUSE instrument, mounted on ESO’s Very Large Telescope and shows the region R44 within the Carina Nebula, 7500 light-years away. The massive stars within the star formation region slowly destroy the pillars of dust and gas from which they are born.

Të drejtat:

ESO/A. McLeod

Rreth fotografisë

Id:eso1639a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Nën 2, 2016, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1639
Përmasat:1479 x 588 px

Rreth objektit

Emri:Carina Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Appearance : Emission : H II Region
Constellation:Carina
Kategori:Nebulae

Formate Fotografish

JPEG i madh
215,3 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
162,3 KB
1280x1024
238,3 KB
1600x1200
325,6 KB
1920x1200
401,2 KB
2048x1536
467,7 KB

Koordinatat

Position (RA):10 41 44.75
Position (Dec):-59° 43' 34.62"
Field of view:4.93 x 1.96 arcminutes
Orientimi:Veriu është 89.9° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
OII
500 nmVery Large Telescope
MUSE
Optik
H-Alpha
656 nmVery Large Telescope
MUSE
Optik
SII
617 nmVery Large Telescope
MUSE

 

Shih dhe