Hubble image of the globular star cluster NGC 3201 (unannotated)

This image from the NASA/ESA Hubble Space Telescope shows the central region of the rich globular star cluster NGC 3201 in the southern constellation of Vela (The Sails).

A star that has been found to be orbiting a black hole with four times the mass of the Sun lies close to the centre of this picture.

Të drejtat:

ESA/NASA

Rreth fotografisë

Id:eso1802e
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Jan 17, 2018, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1802
Përmasat:3007 x 3106 px

Rreth objektit

Emri:NGC 3201
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular
Constellation:Vela
Kategori:Star Clusters

Formate Fotografish

JPEG i madh
4,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
509,9 KB
1280x1024
780,8 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,2 MB
2048x1536
1,7 MB

Koordinatat

Position (RA):10 17 37.01
Position (Dec):-46° 24' 38.36"
Field of view:2.50 x 2.59 arcminutes
Orientimi:Veriu është 20.4° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Ultravjollcë
UV
275 nmHubble Space Telescope
WFC3
Optik
u
336 nmHubble Space Telescope
WFC3
Optik
B
438 nmHubble Space Telescope
WFC3
Optik
V
606 nmHubble Space Telescope
ACS
Optik
I
814 nmHubble Space Telescope
ACS

 

Shih dhe