SPHERE image of the dusty disc around IM Lupi

This spectacular image from the SPHERE instrument on ESO's Very Large Telescope shows the dusty disc around the young star IM Lupi in finer detail than ever before.

Të drejtat:

ESO/H. Avenhaus et al./DARTT-S collaboration

Rreth fotografisë

Id:eso1811c
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Pri 11, 2018, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1811
Përmasat:1464 x 1464 px

Rreth objektit

Emri:IM Lupi
Tipi:Milky Way : Star : Circumstellar Material : Disk
Constellation:Lupus
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
157,0 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
91,5 KB
1280x1024
128,2 KB
1600x1200
169,2 KB
1920x1200
200,2 KB
2048x1536
240,0 KB

Koordinatat

Position (RA):15 56 9.21
Position (Dec):-37° 56' 5.90"
Field of view:0.15 x 0.15 arcminutes
Orientimi:Veriu është -0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
H
1.625 μmVery Large Telescope
SPHERE

 

Shih dhe