The Tarantula Nebula in the Large Magellanic Cloud

This gigantic star-forming region in the Milky Way’s neighbour galaxy the Large Magellanic Cloud is the birthplace of an astonishing number of massive stars, some of which might have masses of up to 300 solar masses.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1817b
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Qer 4, 2018, 17:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1817
Përmasat:8641 x 6144 px

Rreth objektit

Emri:Tarantula Nebula
Tipi:Local Universe : Nebula
Constellation:Dorado
Kategori:Nebulae

Formate Fotografish

JPEG i madh
25,5 MB
Publikim JPEG
5,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
569,8 KB
1280x1024
892,5 KB
1600x1200
1,2 MB
1920x1200
1,4 MB
2048x1536
1,9 MB

Koordinatat

Position (RA):5 37 47.13
Position (Dec):-69° 8' 13.43"
Field of view:30.82 x 21.91 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.2° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
g
480 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
g
480 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
r
625 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
r
625 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
i
770 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
H-alpha
659 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM

 

Shih dhe