Widefield image of the sky around PDS 70

This colourful image shows the sky around the faint orange dwarf star PDS 70 (in the middle of the image). The bright blue star to the right is χ Centauri.

Të drejtat:

ESO/Digitized Sky Survey 2. Acknowledgement: Davide De Martin

Rreth fotografisë

Id:eso1821b
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Kor 2, 2018, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1821
Përmasat:4447 x 4373 px

Rreth objektit

Emri:PDS 70
Tipi:Milky Way : Star : Circumstellar Material : Disk : Protoplanetary
Constellation:Centaurus
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
7,7 MB
Publikim JPEG
6,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
515,8 KB
1280x1024
821,6 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,3 MB
2048x1536
1,7 MB

Koordinatat

Position (RA):14 8 10.15
Position (Dec):-41° 23' 49.57"
Field of view:74.70 x 73.46 arcminutes
Orientimi:Veriu është 2.2° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
r
660 nmDigitized Sky Survey 2
Optik
i
797 nmDigitized Sky Survey 2

 

Shih dhe