First optical image of the Galactic Centre

This photo shows the first optical image of the Galactic Centre, the enigmatic region at the centre of our galaxy, the Milky Way. It was obtained with the EFOSC II instrument at the ESO New Technology Telescope (NTT).

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso9013a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:31 Tetor 1990
Publikime të ngjashme:eso9013
Përmasat:4200 x 1830 px

Rreth objektit

Emri:Milky Way Galactic Centre
Tipi:Milky Way : Galaxy : Component : Center/Core
Distanca:25000 vite dritë
Kategori:Galaxies

Formate Fotografish

JPEG i madh
2,5 MB
Publikim JPEG
3,5 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
345,4 KB
1280x1024
554,2 KB
1600x1200
804,4 KB
1920x1200
991,2 KB
2048x1536
1,2 MB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
OptikNew Technology Telescope
EFOSC2

 

Shih dhe