Messier 4 (M4) globular cluster

Globular cluster Messier 4 (M4, or NGC 6121) in the constellation Scorpius as imaged by the ESO Schmidt Telescope on La Silla.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:m4
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 3, 2009, 23:19 CET
Përmasat:7310 x 6941 px

Rreth objektit

Emri:Messier 4
Tipi:Local Universe : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:5500 vite dritë
Constellation:Scorpius
Kategori:Star Clusters

Formate Fotografish

JPEG i madh
9,0 MB
Publikim JPEG
3,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
308,7 KB
1280x1024
491,1 KB
1600x1200
682,0 KB
1920x1200
782,2 KB
2048x1536
1,0 MB

Koordinatat

Position (RA):16 23 35.25
Position (Dec):-26° 31' 32.72"
Field of view:86.87 x 82.46 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.9° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
OptikESO 1-metre Schmidt telescope

 

Shih dhe