Mjegullnaja e Orionit e përgjuar nga Hawk-I

Zona qendrore e Mjegullnajës së Orionit (M42, NGC 1976) e parë me infra të kuqe nga High Acuity Wide Field K-band Imager (HAWK-I), një instrument në Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s në Paranal.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:orion-hawk-i
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 3, 2009, 23:20 CET
Përmasat:1810 x 1780 px

Rreth objektit

Emri:Messier 42, Orion Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:1400 vite dritë
Constellation:Orion

Formate Fotografish

JPEG i madh
538,6 KB

Wallpaper

1024x768
172,6 KB
1280x1024
263,8 KB
1600x1200
371,3 KB
1920x1200
443,6 KB
2048x1536
575,8 KB

Koordinatat

Position (RA):5 35 23.06
Position (Dec):-5° 24' 19.40"
Field of view:3.21 x 3.16 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.2° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
K
Very Large Telescope
HAWK-I

 

Shih dhe