Tre planetët kërcejnë mbi La Silla (e mbishkruar)

Kjo foto u mor nga ambasadorin e fotove të ESO-s Yuri Beletsky, i cili kishte shansin të vërente këtë syzygy planetar, një bashkim i afërt i tre planetëve, nga Observatori në La Silla i ESO-s në Kilin e veriut të Dielën më 26 Maj. Mbi kupolat e rrumbullakëta të teleskopëve, tre nga planetët e Sistemit tonë Diellor – Jupiteri (sipër), Venusi (poshtë në të majtë), dhe Mërkuri (poshtë në të djathtë) – u zbuluan “duke kërcyer” pas perëndimit të Diellit.

Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Rreth fotografisë

Id:potw1322b
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Qer 3, 2013, 10:00 CEST
Përmasat:3000 x 2091 px

Rreth objektit

Emri:Jupiter, La Silla, Mercury, Venus
Tipi:Solar System : Planet
Solar System : Sky Phenomenon
Unspecified : Technology : Observatory

Formate Fotografish

JPEG i madh
1,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
141,4 KB
1280x1024
227,9 KB
1600x1200
334,2 KB
1920x1200
404,8 KB
2048x1536
574,3 KB

 

Shih dhe