Lojrat e reja të Maëlles

Astronomia dhe teleskopët mund të tërheqin dhe fëmijët tanë të vegjël. Për shkak të kuriozitetit të njeriut, astronomët i ndërtojnë instrumentet gjithmonë e më të mëdha në zona të vetmuara nëpër botë.

Astronomi i ESO-s Julien Girard shkrepi këtë fotografi të lezetshme të vajzës së tij gjatë një dite familjare në Observatorin e Paranalit, në Andet e Kilit. Për efekt të perspektivës Maëlle e vogël duket sikur po shikon brenda kupolës së hapur të njërës prej teleskopëve ndihmës prej 1.8 metrash të Teleskopit Shumë të Madh (VLT) të ESO-s. Megjithëse teleskopët përdoren për kërkime shkencore serioze, astronomëve gjatë punës me to, u duket sikur luajnë me lojra gjigande.

Julien Girard është një astronom i ESO-s dhe një Ambasador i fotove të ESO-s me bazë në Kili, dhe punon tek VLT. Ai është një shkencëtar i soecializuar rreth instrumenteve të optikës adaptive të NACO-s të montuar tek njësia numër 4 e VLT-së. Ai vendosi fotografinë e tij tek Grupi Juaj i Fotove të ESO-s, dhe nga aty ajo u mor për tu vendosur tek Fotografitë e Javës të ESO-s.

Lidhje

Të drejtat:

Rreth fotografisë

Id:potw1327a
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Kor 8, 2013, 10:00 CEST
Përmasat:1624 x 1145 px

Rreth objektit

Emri:Very Large Telescope
Tipi:Unspecified : Technology : Observatory : Telescope

Formate Fotografish

JPEG i madh
235,7 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
137,0 KB
1280x1024
191,9 KB
1600x1200
238,4 KB
1920x1200
273,0 KB
2048x1536
332,3 KB

 

Shih dhe