Me sy shqiponje mbi Armazone

Kjo fotografi spektakolare e Cerro Armazones, e marrë nga Ambasadori i fotove të ESO-s Gerhard Hüdepohl, përfaqëson atë momentin e veçantë për fotografin: kur çdo gjë pozicionohet ashtu siç duhet për një fotografi perfekte.

Hüdepohl është gjithashtu një inxhinier elektronik tek (VLT) i Observatorit Evropian të Jugut në Cerro Paranal, observatori më i avancuar në botë në fushën e astronomisë që studion dritën e dukshme si dhe struktura kryesore e ESO-s. Hüdepohl shkrepi këtë fotografi ndërsa ishte në një fluturim tregtar nga Antofagasta në Santiago. Menjëherë pasi zbriti nga aeroplani ndërmori fluturimin ideal nëpër Cerro Armazones – Hüdepohl nuk mund të kërkonte për kushte më të mira atmosferike. Duke shfrytëzuar rastin, ai mund të kapë këtë perspektivë jo të zakonshme lart mbi terrenin spektakolar.

Kjo fotografi tregon Shkretëtirën e Atacama-s me një qartësi mahnitëse, me një rrugë të hollë zigzake që duket qartë në terrenin me pluhur. Kjo rrugë mund të shihet që shkon deri në majën e Cerro Armazones. Tani tek kjo zonë ndodhen disa aparatura studimore, por së shpejti do të bëhet shtëpia e Teleskopit Evropian Ekstremisht të Madh (E-ELT), një teleskop 40-metra i cili jo vetëm do ti përgjigjet pyetjeve ekzistuese në astronomi, por gjithashtu do të ngrejë pyetje të reja përgjigjet e të cilave shpresojmë ti marrim duke përdorur po këtë teleskop.

Lidhje

Ambasadorët e fotografive të ESO-s

Të drejtat:

ESO/G. Hüdepohl (www.atacamaphoto.com)

Rreth fotografisë

Id:potw1336a
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Sht 9, 2013, 10:00 CEST
Përmasat:3648 x 2736 px

Rreth objektit

Emri:Atacama Desert, Cerro Armazones, Extremely Large Telescope
Tipi:Unspecified : Planet : Feature : Surface : Mountain
Unspecified : Technology : Observatory

Formate Fotografish

JPEG i madh
3,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
291,0 KB
1280x1024
476,4 KB
1600x1200
706,9 KB
1920x1200
869,7 KB
2048x1536
1,2 MB