Netët në Paranal

Po të shihni qiellin natën nga Observatori i Paranal-it në Kili, ju do të shpërbleheni me një pamje si kjo. Pikëza blu, porotkalli, të kuqe, secila nga këto është një yll më vete, galaktikë, mjegullnajë apo ndonjë objekt tjetër qiellor, duke formuar së bashku qiellin xixëllues. Astronomët depërtojnë në këtë sfond të bukur, për të zbuluar misteret e Universit.

Për të bërë këtë ata përdorin teleskopët si këto që shihen këtu, Teleskopët Ndihmës të VLT-së. Kjo fotografi tregon tre nga katër njësitë e lëvizshme të cilët ushqejnë me dritë Teleskopin Shumë të Madh Interferometrik, instrumentin optik më të avancuar në botë. duke u bashkuar për të formuar një teleskop më të madh, ata janë më të mëdhenj se sa shuma e pjesëve të tyre: ata zbulojnë detaje që mund të shihen me një teleskop aq të madh sa distanca midis tyre.

Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Rreth fotografisë

Id:potw1401a
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Jan 6, 2014, 10:00 CET
Përmasat:4000 x 2605 px

Rreth objektit


Formate Fotografish

JPEG i madh
2,6 MB
Publikim JPEG
3,8 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
323,7 KB
1280x1024
522,5 KB
1600x1200
736,4 KB
1920x1200
867,9 KB
2048x1536
1,1 MB

 

Shih dhe