Herët në mëngjes në Paranal

Kjo panoramë mbresëlënëse tregon platformën e vëzhgimit të ESO-s Teleskopin Shumë të Madh (VLT) në Cerro Paranal, në Kili. E marrë herët në mëngjes, me Hënën akoma lart në qiell. Natyra e qetë dhe paqësore është në kontrast me aktivitetin e furishëm që zhvillohet tek observatorët. Të 4 njësitë e Teleskopëve të VLT-së janë akoma nw punë duke shënjestruar objekte qiellorë të ndryshëm, duke ndihmuar astronomët në pyetjet e tyre të përditshme për të kuptuar misteret e universit. Një dritë lazeri është shkrepur nga Teleskopi i 4-rt Njësi, Yepun, për të ndihmuar sistemin e optikës së adaptueshme të teleskopit, në kundërshtimin e efektit turbullues të atmosferës, dhe duke mundësuar marrjen e fotografive shumë të qarta. Ndërkohë, tre nga 4 teleskopët ndihmës me diametër 1.8 metra po punojnë së bashku në mënyrën interferometrike për të përftuar një pame edhe më të detajuar të një objekti tjetër kozmik.

Një model i panoramës në tipin QuickTime VR është gjithashtu në dispozicion në këtë link.

Të drejtat:

ESO/H.H. Heyer

Rreth fotografisë

Id:vlt-laser-potw
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Oct 5, 2015, 17:00 CEST
Njoftime të ngjashme:ann15078
Përmasat:13992 x 4025 px
Field of View:200° x 90°

Rreth objektit

Emri:Panorama, Paranal
Tipi:Unspecified : Technology : Observatory

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
21,6 MB
Publikim JPEG
1,1 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
208,2 KB
1280x1024
334,7 KB
1600x1200
471,8 KB
1920x1200
561,0 KB
2048x1536
684,3 KB