Vështrim nga afër në foton e marrë me APEX ku shfaqet një pjesë e Mjegullnajës së Orionit

Kjo sekuencë tregon një zonë të mrekullueshme yll formuese në konstelacionin e Orionit (Gjuetarit). Ne nisim me një fotografi të detajuar të marrë me dritë të dukshme nga “Digitized Sky Survey” dhe më pas e zëvendësojmë gradualisht me një pamje shumë të ndryshme të marrë me dritë me gjatësi vale shumë të gjata të rendit të milimetrit. Ndriçimi portokalli është drita e zbehtë e pluhurit të ftohtë ndëryjor. Ky ndriçim është vëzhguar nga APEX “Atacama Pathfinder Experimentqë është në përdorim të ESO-s në Kili.

Të drejtat:

ESO, Digitized Sky Survey 2. Music: delmo "acoustic"

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1321b
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Maj 15, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1321
Kohëzgjatja:01 m 06 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
16,4 MB

Medium

Publikim Video
11,8 MB
MPEG-1 Mesatar
27,8 MB
Flash Mesatar
15,0 MB

Small

QT e vogël
4,0 MB

For Broadcasters