The Paranal Residencia

Top view of the Paranal Residencia at the ESO VLT Observatory. Natural daylight is brought into the building through a 35-m wide glass-covered dome, a rectangular courtyard roof and various skylight hatches. Taking advantage of an existing depression in the ground, the architects created a unique subterranean construction with a single facade opening towards the Pacific Ocean, far below at a distance of about 12 km. It has the same colour as the desert and blends perfectly into the surroundings. The Paranal Residencia is the stage for scenes in the James Bond movie, "Quantum of Solace".

Crédit:

ESO

À propos de l'image

Identification:eso0807a
Type:Photographique
Date de publication:25 mars 2008
Communiqués de presse en rapport:eso0807
Taille:3055 x 2034 px

À propos de l'objet

Nom:Paranal
Type:Unspecified : Technology : Observatory
Catégorie:Paranal

Image Formats

Grand JPEG
2,0 Mio
JPEG taille écran
276,3 Kio

Fonds d'écran

1024x768
350,1 Kio
1280x1024
552,1 Kio
1600x1200
779,1 Kio
1920x1200
925,6 Kio
2048x1536
1,2 Mio

 

Voir aussi notre