Meddelelse

Så er The Messenger nummer 157 udkommet

Bekræft venligst om du fortsat vil modtage Messenger i papirudgaven

9. oktober 2014

Seneste udgave af ESOs kvartalstidsskrift The Messenger kan nu læses online. Her finder du de seneste nyheder fra ESO om alt fra nye instrumenter til de seneste videnskabelige opdagelser.

Bemærk, at vi rydder op i databasen for abonnenter til papirudgaven af The Messenger, så vi vil gerne have læserne til at bekræfte, at de fortsat ønsker at få tidsskriftet tilsendt.

Alle abonnenter, som har givet os deres e-mailadresse i forbindelse med oprettelsen af abonnementet, har fået en mail med en vejledning. Inde i den seneste papirudgave af The Messenger kan man også finde vejledningen, og desuden er der et specielt weblink på adresseetiketten. Det ser ud nogenlunde sådan: http://eso.org/m/XYZ.

Klik på linket, eller skriv det ind i et internetprogram, og sæt et flueben i den boks, som hedder “Subscribe to receive the ESO Messenger”. Klik så på “Submit”-knappen, og vi vil også i fremtiden sende The Messenger i papirudgaven - ganske gratis som altid.

Klik på “Update your profile”, hvis postadressen skal ændres. Bare skriv den korrekte adresse, og klik på knappen “Save”. Selv hvis konvolutten til nummer 157 bliver væk, får du en ny chance med nummer 158. De abonnenter, som ikke har bekræftet inden 20. januar 2015 får ikke længere The Messenger på print, men man kan fortsat læset tidsskriftet online.

 

I dette nummer handler det særligt om:

  • Overblik over MATISSE Instrumentet — Hvad skal det bruges til, hvordan skal det bruges, og hvad er status.
  •  Kontrol med pålidelighed og troværdighed for instrumenterne på Paranal observatoriet.
  • MUSE tages i brug
  • Oversigtsprogrammet "B Fields in OB Stars (BOB)"
  • Det spektroskopiske oversigtsprogram KMOS Redshift One (KROSS)
  • ALESS: Oversigtsprogram med ALMA til observation i submillimeterområdet  af galakserne i himmelområdet Extended Chandra Deep Field South

I linket herunder kan The Messenger hentes i PDF format, og her er  The Messengers website hvor der kan tegnes abonnement eller bestilles et gratis prøveeksemplar med posten.

Links

Kontakter

Ole J. Knudsen

ESON-Danmark

IDA, Aarhus Universitet

telefon 8715 5419

e-mail: eson-denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann14076

Billeder

Forsiden til The Messenger nummer 157
Forsiden til The Messenger nummer 157