Meddelelse

Astronomikunst i Santiago, Chile

18. november 2014

Den østrigske astronom og kunstner Ulrike Kuchner deltager sammen med syv andre kunstnere i udstillingen "Bajo Presión" - Under Tryk i Santiago, Chile fra 28. november til 18. januar 2015 i  Museum of Contemporary Art. Udstillingen afspejler forholdene i nutidens samfund.

 Kuchner forbinder videnskab og kunst i sine arbejder. Billederne til udstillingen kaldes "At måle fejl", og de er en del af hendes astronomiske arbejd - optaget med VIsible Multi-Object Spectrograph (VIMOS), som er en spektrograf monteret på ESOs Very Large Telescope (VLT).

Til udstillingen er udvalgt 15 forstørrelser af kalibreringsdata, som er skilt ad og sat sammen på en anderledes måde. Det samme udvalg har tidligere været udstillet i European Space Policy Institute (ESPI) og i Kunsthalle i Wien.

 I sit videnskabelige arbejde bruger Kuchner de samme data til at finde svar på spørgsmål om aktive galaksekerner, som vekselvirker eller kolliderer. Til det kunstneriske udtryk er dataene ændret visuelt i form af tryk, maleri eller installationskunst. Formålet er at pirre beskuerens nysgerrighed og at opmuntre til kreative processer hos et publikum, som ikke almindeligvis forbindes med naturvidenskab.

Udstillingen omfatter også arbejder af kunstnerne David Kahang (Canada), Ana Teixeira og Iara Freiberg (Brazilien), Katarina Veldhues og Gottfried Schumacher (Tyskland), Claudia Vásquez (Chile) og Javier Soria (Argentina). Udstillingen er sammensat af Claudia Gómez Vásquez og Mauricio Lizama.

Links

Kontakter

Ole J. Knudsen
ESON-Danmark
SAC/IDA Aarhus Universitet
tlf 8715 5597
e-mail eson-denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann14086

Billeder

•	Ulrike Kuchner og astronomiske spektrer
• Ulrike Kuchner og astronomiske spektrer