Vierailut ESO:n rakennuksille

Tämä sivu on saatavilla espanjaksi meidän chileläisillä WWW-sivuillamme.

Vierailut Chilen toimipisteisiin

ESO toivottaa matkailijat, opiskelijat, lehtimiehet ja televisiotoimittajat tervetulleiksi La Sillan, Paranalin ja ALMA:n toimipisteisiin Chilessä. Toimipisteiden kapasiteetti on rajallinen ja siten vierailut toteutetaan niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän työntekoa observatorioilla.

Huomaathan, että kaikki tiedotusvälineiden vierailut vaativat ESO:n koulutus- ja viestintäosaston luvan etukäteen. Ohjeistuksen tiedotusvälineiden vierailuihin löydät täältä.

ESO Observatories Topographic Route Map
ESO:n observatorioiden topografinen reittikartta. Oikeudet: ESO

Yleisövierailut Paranalin observatorioon

Matkailijoiden ja opiskelijoiden vierailuja Paranalin observatorioon järjestetään joka lauantai kello 10:00 tai 14:00. Ilmoittautuminen etukäteen on aina välttämätöntä. Hae Viikonloppuvierailut Paranalille -sivulta lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake.

Yleisövierailut La Sillan observatorioon

La Sillan observatorio on avoinna yleisövierailuille järjestetään joka lauantai kello 10:00 tai 14:00. Ilmoittautuminen etukäteen on aina välttämätöntä. Hae Viikonloppuvierailut La Sillalle -sivulta lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake.

Yleisövierailut ALMA OSF:ään

Matkailijoiden ja opiskelijoiden vierailuja ALMA:n toimintojen tukikeskukseen (OSF) järjestetään joka lauantai ja sunnuntai kello 9:00 ja 13:00 välisenä aikana. Ilmoittautuminen etukäteen on aina välttämätöntä. Hae Viikonloppuvierailut ALMA OSF:ään -sivulta lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake. Turvallisuussyistä teleskoopin toiminta-alue (AOS) Chajnantorin ylätasangolla (missä antennit sijaitsevat) ei ole avoinna vierailuille.

Yleisövierailut APEX:ille

Valitettavasti yleisövierailut APEX:ille eivät tällä hetkellä ole mahdollisia. Tiedotusvälineiden edustajien kannattaa ottaa etukäteen yhteyttäthe ESO:n koulutus- ja viestintäosastoon vierailuajan sopimiseksi.

Yleisövierailut ESO:n Vitacuran toimistoon Santiagossa

Valitettavasti yleisövierailut ESO:n Vitacuran toimistoon eivät tällä hetkellä ole mahdollisia. Tiedotusvälineiden edustajien kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä ESO:n koulutus- ja viestintäosastoon vierailuajan sopimiseksi.

Vierailut ESO:n päämajaan Garchingissa, Saksassa

Yleisövierailut ESO:n päämajaan Garchingissa alkavat keväällä 2018. Tiedotusvälineiden edustajien kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä ESO:n koulutus- ja viestintäosastoon vierailuajan sopimiseksi.