Tiedote

#MeetESO-tapahtuman osallistujat on valittu

Kahdeksan “sosiaalisen median lähettilästä” vierailevat Chilessä ESO:n observatorioilla

16. maaliskuuta 2016

15. helmikuuta ESO ilmoitti sen ensimmäisestä sosiaalisen median kokoontumisesta, missä etsittiin innokkaita sosiaalisen median käyttäjiä ESON maista, ketkä ovat halukkaita vierailemaan Chilessä sijaitsevilla observatorioilla. Kiinnostuneita vierailijoita oli kaiken kaikkiaan yli 250. Pitkän harkinnan jälkeen #MeetESO-kokoontumiseen valittiin kahdeksan osallistujaa, mikä on ajoitettu vuoden 2016 Merkuriuksen ylikulun yhteyteen.

Ensimmäiseen #MeetESO sosiaalisen median kokoontumiseen on valittu seuraavat kahdeksan osallistujaa:

Osallistujat matkustavat Chileen ja vierailevat maailman hienoimmilla tähtitieteen tutkimuspaikoilla. Näihin kuuluu VLT, mikä on maailman edistynein näkyvän valon alueella toimiva observatorio. Osallistujat vierailevat myös ALMA:lla, mikä on maailman suurin käynnissä oleva maanpäälinen tähtitieteen projekti.

Ohjelma sisältää myös havaintojen tekemistä yhdellä maailman parhaista havaintopaikoista, päivällä tapahtuvia havaintoja Merkuriuksen ylikulusta, tapaamisia ESO:n ja ALMA:n henkilökunnan kanssa, sekä majoituksen ESO:n Residenciassa, mikä on tähtitieteilijöiden käyttämä hotelli ja tunnettu myös Quantum of Solace James Bond elokuvasta, missä se "räjäytettiin" taivaan tuuliin.

Pysyäksesi mukana osallistujien seikkailussa, kun he kiertävät ESO:n tiloja seuraa avainsanaa #MeetESO ja käy tapahtuman verkkosivulla, minne lopullinen ohjelma päivitetään.

ESO oli häkeltynyt tapahtuman kiinnostuksesta ja haluaa kiittää kaikkia hakijoita ja tukijoita #MeetESO-seikkailussa. Sinun intohimosi tähtitiedettä kohti inspiroi koko yhteisöä.

Linkit

Yhteystiedot

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ESO education and Public Outreach Department
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Francisco Rodríguez I.
Observatorio Europeo Austral (ESO)
Santiago, Chile
Puh.: +56 224633019
S-posti: frrodrig@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16015

Kuvat

#MeetESO, ESO’s first social media gathering in Chile
#MeetESO, ESO’s first social media gathering in Chile
Englanniksi