Tiedote

Science in School: Numero 36 on nyt saatavilla

16. kesäkuuta 2016

Ilmaisen "Science in School"-lehden viimeisin numero on nyt saatavilla verkossa ja painettuna. Tämä tieteen opettajille suunnattu eurooppalainen lehti sisältää inspiroivia artikkeleita, hauskoja pelejä ja käytännön opiskelijatöitä jokaisessa numerossa. Sen tavoitteena on tieteen opettamisen edistäminen rohkaisemalla opettajia, tutkijoita ja kaikkia muita tulemaan mukaan Euroopan tiedekasvatuksen pariin.

Tästä numerosta eteenpäin artikkelien ja aktiviteettien uusiokäyttö on paljon helpompaa, sillä koko "Science in School"-lehden sisältö on julkaistu Creative Commons attribution (CC BY)-lisenssin alla. CC BY mahdollistaa artikkeleihin perustuvien muokkausten jakamisen ja muuttamisen jopa kaupalliseen tarkoitukseen niin kauan kuin alkuperäinen tekijä on viittauksissa huomioitu.

Tämän numeron kohokohtiin kuuluvat seuraavat artikkelit: miten planktoni kärsii aikaerosta, opetusta Rosettan ja Philaen avulla, älypuhelimien käyttäminen taivaan mittauksissa ja geneettisen koodin selvittäminen. Tieteen kirjoittamisesta kiinnostuneille on avattu kirjoituskilpailu enintään 19-vuotiaille Euroopassa asuville opiskelijoille ja koululaisille.

"Science in School"-lehden julkaisee EIROforum, mikä on kahdeksan Euroopan maan tieteellisten tutkimusorganisaatioiden yhteenliittymä, missä ESO on mukana yhtenä jäsenenä. Lehti käsittelee useiden eri aineiden tieteen opettamista Euroopan eri puolilla korostaen parasta opetusta ja tutkimuksen terävintä kärkeä.

Lehden useita artikkeleita, joista on käännöksiä eri kielille, löytyy verkosta. Jos haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi kääntämään Science in School artikkeleita omalle kielellesi verkkojulkaisuun, niin katso ohjeet Science in School verkkosivulta.

Linkit

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO, Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16034

Kuvat

Cover of Science in School issue No.36
Cover of Science in School issue No.36
Englanniksi