Tiedote

"Catch a Star 2017"-kilpailu on nyt käynnissä

15. maaliskuuta 2017

Koululaisia ympäri maailmaa pyydetään osallistumaan vuoden 2017 tähtitieteen kirjoituskilpailuun "Catch a Star". Tämä on Euroopan laajuinen tähtitieteen kirjoituskilpailu, mikä saa oppilaat 'näkemään tähtiä'.

Osallistuakseen kilpailuun oppilaat lähettävät raportin valitsemastaan tähtitieteen aiheesta, kuten esimerkiksi tähtitieteellisestä kohteesta, ilmiöstä, havainnosta, tieteellisestä ongelmasta tai teoriasta. Raportti kirjoitetaan englanniksi ja kirjoituksessa ei saa olla yli 5000 sanaa. Kirjoittajia saa olla enimmillään kolme, sekä mukana voi olla ryhmän johtaja, ketä ei ole opiskelija.

Raportti lähetetään sähköpostilla PDF muodossa osoitteeseen astro.edu@gmail.com. Lähetyksen takaraja on 20.12.2017 klo 17:00 CET aikaa.

Viidellä voittajalla on mahdollisuus tehdä etähavaintoja Bulgariassa sijaitsevalla kansallisella tähtitieteen "Rozhen" observatoriolla tai vaihtoehtoisesti ryhmä voi pitää videokonferenssin ammattitähtitieteilijän kanssa. Tämän lisäksi jokainen voittaja saa ESO:n luovuttaman seinälle laitettavan kuvan kiehtovista ESO:n teleskoopeista Chilessä, kuten tässä ällistyttävässä kuvassa Panorama of the Southern Sky.

European Association for Astronomy Education (EAAE) ja ESO organisoivat yhdessä "Catch a Star"-kilpailun. Sen tavoitteina ovat luovuuden kehittäminen ja oppilaiden itsenäisen työskentelyn tukeminen, sekä  tähtitieteellisten tietojen ja taitojen vahvistaminen ja lisääminen.

Lue kilpailusta enemmän "Catch a Star"-verkkosivulta.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6130
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
S-posti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17010

Kuvat

Catch a Star logo
Catch a Star logo
Englanniksi