Tiedote

"Photo NightScape Awards"-kilpailun 2017 voittajat ovat nyt selvillä

12. syyskuuta 2017

Lähes 300 osallistumista (valokuvia ja aikasarjoja) yli 40:stä maasta osallistui ESO:n tukemaan kilpailuun ja yhdeksän "2017 Photo NightScape Awards"-kilpailun voittajaa on nyt valittu.

ESO:n opetus- ja tiedoittamisosaston johtaja Lars Lindberg Christensen oli yksi tuomariston jäsenistä, ketkä valitsivat voittajat. Kilpailun perusti Franck Séguin vuonna 2014 ja sitä pyörittää nykyisin kilpailua tavoittelematon yhdistys Chasseurs de Nuits.

Palkintoja jaettiin ensimmäiselle ja toiselle sijalle kolmessa eri kategoriassa: yömaisemat, kaupungissa ja aikasarja. Lisäksi nuorisosarjan palkinto myönnettiin Ranskan alle 17-vuotiaalle kansalaiselle.

Yömaisemaluokan ensimmäinen palkinto meni Marcio Cabrallle Braziliasta hänen hämmästyttävästä Linnunradan yökuvastaan, missä lihansyöjäkasvit oli hienosti valaistu etualalla. Hänen palkintonaan on yhden viikon matka Paranalin observatoriolle Pohjois-Chilessä, mikä on myös VLT-kaukoputken sijaintipaikka. Tämän palkinnon myöntää ESO, mikä on "Photo NightScape Awards"-kilpailun tukija. Toinen palkinto tässä luokassa meni Gyorgy Soponyaille Unkarista.

Kaupungissa kategorian ensimmäinen palkinto meni Stefan Liebermannille Saksasta ja toisena oli Dario Giannobile Italiasta. Tatiana Kolgunova Thaimaasta voitti aikasarjakuvauksen ensimmäisen palkinnon ja Alex Cherney Australiasta sai toisen palkinnon.

Nuorisoluokan voittaja oli 16-vuotias Rémi Boucher ja toisena oli 8-vuotias Alice Fock-Hang. Erityispalkinto meni tänä vuonna Joséphine Bruederille.

Linkit

Yhteystiedot

Franck Séguin
Puh.: +39 1 45 89 89 08
S-posti: franck@chasseursdenuits.eu

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ESO education and Public Outreach Department
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17058

Kuvat

Photo Nightscape Awards 2017
Photo Nightscape Awards 2017
Englanniksi