ann18024-fi — Tiedote

Science in School: Numero 43 on nyt saatavilla

3. huhtikuuta 2018

Maksuttoman lehden Science in School tuorein numeron on nyt saatavilla verkossa ja tulosteena. Tämä eurooppalainen lehti tiedeopettajille tarjoaa tuoreinta tietoa huipputieteestä, tiedekoulutuksen opetusmateriaaleja ja projekteja, innostavien tiedemiesten ja opettajien haastatteluja, arvosteluja kirjoista ja muista resursseista sekä monia muita hyödyllisiä resursseja tiedeopettajille. Se pyrkii edistämään tiedeopetusta kannustamalla yhteydenpitoa opettajien, tiedemiesten ja kaikkien muiden Euroopan tiedeopetuksessa vaikuttavien kesken.

Joitakin tämän numeron huippukohtia ovat: ESA-astronautin Matthias Maurer haastattelu, artikkeli rautaa syövästä bakteerista Titanicin hylyssä ja 10 asiaa, joita et kenties tiennyt vesisärötyksestä.

Opetusaktiviteetteihin sisältyvät: värikkäitä hapetus-pelkistysreaktioita tikkukaramelleja käyttäen ja joukko haasteita liittyen pomppiviin ja putoaviini kappaleisiin yksinkertaisten fysiikan lakien tutkimiseksi.

Science in School -lehteä julkaisee EIROforum, joka on kahdeksan eurooppalaisen hallitustenvälisen tieteellisen tutkimusjärjestön yhteistyöhanke, jossa ESO on jäsenenä. Lehti käsittelee tieteen opettamista sekä Euroopan laajuisesti että kautta eri aihealueiden korostaen sitä, mikä on parasta opetuksessa ja huippututkimuksessa. Artikkelien toimittaminen tuleviin numeroihin on tervetullutta, oli sitten kyse tietystä tieteellisesta aiheesta syvempää ymmärtämystä antavasta tutkijasta tai opettajista tai muista tiedekouluttajista, jotka kuvailevat kekseliäitä aktiviteetteja nykyaikaisen tieteen esittelemiseksi luokkahuoneessa. Voit lukea artikkelien toimittamisen ohjeet täältä.

Verkosta löytyy lukuisia artikkeleja sekä niiden käännettyjä versioita monilla eurooppalaisilla kielillä. Jos haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi kääntämään Science in School -artikkeleja omalle kielellesi verkossa julkaistavaksi, katso ohjeet Science in School -verkkosivuilta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18024

Kuvat

Front cover of Science in School: Issue 43
Front cover of Science in School: Issue 43
Englanniksi