Tiedote

ESO Archive Science Portalin julkistaminen

10. elokuuta 2018

ESO Science Archiven hiljattainen päivitys on saanut pääsyn ESO:n tähtitieteellisen aineiston valtavaan kokoelmaan intuitiivisemmaksi ja helpommaksi kuin koskaan ennen. Tämän päivityksen kohokohta on ESO Archive Science Portalin julkistaminen. Tämä on vuorovaikutteinen, WWW-selainta käyttävä taivaan käyttöliittymä, jonka ansiosta kuka tahansa voi nopeasti etsiä ja saada tähtitieteellistä aineistoa ESO:n teleskoopeilta.

ESO valmistaa ja ylläpitää joitakin maailman kehittyneimmistä maan pinnalta havaintoja tekevän tähtitieteen teleskoopeista ja kilpailu näille havaintolaitteille on kiivasta, menestyksekkäiden hakemusten antaessa pääsyn koskemattomaan tähtitieteelliseen aineistoon. Tämä aineisto ei kuitenkaan kuulu pysyvästi sen havainneille tutkijoille. Yleensä vuoden kestävän yksinkäyttöoikeuskauden jälkeen havaittu aineisto tulee julkisesti saataville ESO:n tiedearkistossa (ESO Science Archive).

ESO Science Archive on tarjonnut kaikille maailman tähtitieteilijöille pääsyn tähän aineistoon vuodesta 1988. Viimeisimmän päivityksen tarkoitus oli varmistaa, että tämä aineisto on kenen tahansa saatavilla tehokkaan ja käytännöllisen käyttöliittymän välityksellä, mikä saa ESO:n arkistoidun tähtitieteellisen aineiston aarrearkun jokaisen saataville.

Voit tutkia uutta ESO Archive Science Portalia täällä.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Martino Romaniello
ESO
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6565
Sähköposti: mromanie@eso.org

Calum Turner
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: pio@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18062

Kuvat

Screenshot of the ESO Archive Science Portal
Screenshot of the ESO Archive Science Portal
Englanniksi
ESO Science Archive Facility
ESO Science Archive Facility
Englanniksi