Tiedote

ESO:n La Silla Total Eclipse Public Competition -kilpailun voittaja on julkistettu

19. joulukuuta 2018

Onnittelut ranskalaiselle Norédine Benazdialle, joka voitti ESO:n julkisen kilpailun ja pääsee todistamaan vuoden 2019 täydellistä auringonpimennystä ESO:n La Sillan observatoriolle.

Norédine matkustaa Chileen kesäkuun 2019 lopulla ja hän pääsee myös vierailemaan Cerro Paranalilla, jolla sijaitsee ESO:n VLT-teleskooppi (Very Large Telescope) ja kaksi kartoitusteleskooppia, Chajnantorilla, jolla sijaitsee kansainvälinen kumppanuushanke ALMA-järjestelmä (Atacama Large Millimetre/submillimetre Array) sekä mahdollisesti myös Cerro Armazonesilla, jolla on rakenteilla maailman suurin taivasta katsova silmä.

Tuomaristo valitsi Norédinen kilpailun voittajaksi luovasta, hauskasta ja informatiivisesta videostaan, jonka hän tuotti toivottaakseen La Sillan observatoriolle iloista 50-vuotisjuhlapäivää. Me kutsumme teidät kastomaan voittaneen videon täältä ja myös tarkastelemaan muita kilpailuun osallistuneita videoita katsomalla #LaSilla50Years -aihetunnistetta Twitterissä ja Instragramissa.

Me haluamme onnitella kaikkia kilpailuun osallistuneita äärimmäisen hyvin tehdyistä ja omaperäisistä videoistaan.

Seurataksenne Norédinen sekä myös #MeetESO-ryhmän seikkailuja Chilessä, me kutsumme teidät seuraamaan aihetunnistetta #LaSillaTSE heinäkuussa 2019. Lisätietoja La Silla Total Solar Eclipse -kampanjasta löytyy täältä.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
Sähköposti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18091

Kuvat

Frame from winning video entry
Frame from winning video entry
Englanniksi
Frame from winning video entry
Frame from winning video entry
Englanniksi