Tiedote

Medialle: Lehdistötilaisuus Event Horizon teleskoopin ensimmäisestä löydöstä

1. huhtikuuta 2019

Euroopan komissio, Euroopan tiedeneuvosto ja Event Horizon Telescope (EHT) projekti pitää lehdistötilaisuuden julkaistakseen maailmaamullistavan saavutuksen EHT:lta)

 • Koska: 10.4.2019 15:00 CEST
 • Missä: Lehdistötilaisuus pidetään Berlaymont Buildingissa, osoitteessa: Rue de la Loi (Wetstraat) 200, B-1049 Brussels, Belgium. Tapahtuman esittelee Euroopan komission tutkimuksen, tieteen ja innovation komissaari Carlos Moedas ja tutkijat saavutuksen takana pitävät aiheesta esitelmiä.
 • Mitä: Lehdistötilaisuus maailmaamullistavasta löydöstä EHT:llä
 • Ketkä: Euroopan tutkimuksen, tieteen ja innovaation komissaari Carlos Moedas esittää löydöksen. Anton Zensus, EHT collaboration hallituksen puheenjohtaja tulee myös kertomaan asiasta ja esittelee EHT tutkijoiden paneelin, jotka kertovat lisää saavutuksesta ja vastailevat kysymyksiin.  
  • Heino Falcke, Radboud University, Nijmegen, The Netherlands (Chair of the EHT Science Council)
  • Monika Mościbrodzka, Radboud University, Nijmegen, The Netherlands (EHT Working Group Coordinator)
  • Luciano Rezzolla, Goethe Universität, Frankfurt, Germany (EHT Board Member)
  • Eduardo Ros, Max-Planck-Institut für Radioastronomie, Bonn, Germany, (EHT Board Secretary)
 • RSVP: Tämä kutsu on esitetty median edustajille. Osallistuaksesi konferenssiin mediasi jäsenten tulee rekisteröityä ja täyttää Online lomake ennen 7.4. 23:59 CEST. Ilmoittakaa haluatteko osallistua tapahtumaan paikan päältä vai haluatteko osallistua netin välityksellä. Paikalla oleville journalisteille on kysymys- ja vastausistunto panelistien kanssa konferenssin aikana. Paikan päällä henkilökohtaiset haastattelut ovat myös mahdollisia heti konferenssin päätyttyä.

Konferenssi suora toistetaan netissä ESO:n netisivuilla, ERC:n toimesta ja myös SoMessa. Muutamaan vastaukseen vastataan hashtagilla #AskEHTeu.

ESO:n lehdistötiedote julkaistaan pian konferenssin aloituksen jälkeen klo 15:07 CEST. Lehdistötiedotteen käännökset tulevat olemaan saatavilla useilla eri kielillä, kuten myös monipuolinen tukeva audiovisuaalinen materiaali.

Yhteensä kuusi suurta lehdistötilaisuutta pidetään samaan aikaa ympäri maapalloa: Belgiassa (Brüsselissä, englanniksi), Chilessä (Santiagossa, espanjaksi), Shanghaissa (mandariniksi), Japanissa (Tokiossa, japaniksi), Taipeissa (mandariiniksi), ja Yhdysvalloissa (Washington, D.C.:ssä, englanniksi).

Euroopan tutkimuksen, tieteen ja innovaation komissaari Carlos Moedas puhuu Brüsselissä, President of the Academia Sinica, James Liao puhuu Taipeissa, the ALMA Director Sean Dougherty ja the ESO Director General Xavier Barcons puhuvat Santiagossa, ja the NSF Director France A. Córdova puhuu Washington DC:ssä.  

Tapahtuman tärkeyden vuoksi suosittelemme tekemään satelliittitapahtumia eri ESO jäsenmaissa ja muualla. Jos haluat järjestää satelliittitapahtuman ota yhteyttä Katharina Königsteiniin (k.konigstein@astro.ru.nl) lisätietojen saamiseksi live toistoon. Tällä hetkellä satelliittitapahtumia on suunniteltu Madridiin, Roomaan, Göteborgiin, Nijmegeniin ja Pretoriaan.

Mikäli haluat lisää infoa ja päivityksiä asiasta, käy katsomassa Event Horizon Telescopen nettisivut osoitteessa: https://eventhorizontelescope.org.

Lisää informaatiota

Lehdistön jäsenet mukaan lukien myös internet median ja lähetys median jäsenet voivat rekisteröityä saadakseen ESO:n media uutislehtisen. Normaalisti uutislehtiset sisältävät ESO:n lehdistötiedotteen ja se lähetetään 48 tuntia ennen julkistuksen ajankohtaa, kuten myös uusimmat videot ja kuvamateriaalit, joita voidaan käyttää dokumenteissa, elokuvissa, video uutisissa yms. Rekisteröityäksesi ESO:n media uutislehtiseen täytä tämä lomake.

 

Linkit

Yhteystiedot

Marcin Monko,
ERC Press advisor
Brussels, Belgium
Tel: +32 22 9666 44
Email: ERC-press@ec.europa.eu

Katharina Königstein
Communications Officer — Astrophysics
Radboud University, The Netherlands
Tel: +31 24 3652 080
Email: k.konigstein@astro.ru.nl

Calum Turner
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6670
Email: pio@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19018

Kuvat

ESO Media Advisory
ESO Media Advisory
Englanniksi