Tiedote

Lisääntyvästä määrästä satelliitti ryhmittymiä

7. kesäkuuta 2019

Moni aloite ympäri maailmaa kehittää satelliitti ryhmiä, jotka laitettaisiin suhteellisen läheisille kiertoradoille maapallon ympärille tavoitteenaan mahdollistaa kommunikaatio yhteyksiä erityisesti muuten heikosti tavoitettaville alueille. Lähiaikainen yleisön ja median kiinnostus asiaa kohtaan on tuonut esille mahdollisia vaikutuksia tähtitieteeseen harjoittamiseen. Satelliittien määrä saattaisi lopulta nousta kymmeniin tuhansiin satelliitteihin.

16 jäsenmaata ESO:lta, kuten myös muut maat ja organisaatiot ympäri maapallolla ovat sijoittaneet suuria määriä rakentaakseen ja ylläpitääkseen maanpäällisiä laitoksia, jotta perustutkimuksen kautta tiedon määrä ihmiskunnassa lisääntyisi. Hyvät taivaan olosuhteet näillä laitoksilla saattavat olla vaarassa, mikäli kirkkaat satelliitit liikkuvat niiden havaintoalueen ympärillä. Havainto strategioita on mietitty ESO:lla ja muilla observatorioilla näiden satelliitti ryhmien vaikutusten minimoimiseen havainnoissa.

ESO tukee lausuntoja, jotka on tehnyt International Astronomical Union ja muita organisaatioita, sekä ammattilaisia tähtitieteen yhteisöstä, jotka pyrkivät vaikuttamaan tähtitieteen kannalta haitallisten matalan kiertoradan satelliitti ryhmien suunnitteluun. ESO keskustelee ongelmasta sen jäsenmaiden neuvostossa ja se on valmis työskentelemään yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten virastojen kanssa tutkiakseen ja minimoidakseen vaikutuksia. ESO tukee sääntelyn kehyksen kehitystä, joka lopulta mahdollistaa harmonisen yhdessäelon suuren potentiaalin omaavien matalan kiertoradan satelliittien kehityksessä, sekä mahdollisuudessa jatkaa havaintojen tekoa maanpäällisillä kaukoputkilla ymmärtääksemme paremmin universumiamme.

Linkit

Yhteystiedot

Andrew Williams
ESO External Relations Officer
Office of the Director General
Tel: +49 89 320 062 78
Email: awilliam@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19029

Kuvat

Flare at Paranal
Flare at Paranal
Englanniksi