Bejelentések

A 2018-as Téli Csillagászati Tábor ESO-ösztöndíjának nyertese

2018. október 23.

A 2018-as Téli Csillagászati Táborban való részvétel támogatására létrehozott ESO-ösztöndíj nyertesét 15 ország 95 jelentkezője közül választották ki. Az ESO örömmel jelenti be, hogy az ESO-támogatást az osztrák állampolgárságú James Weyringer kapta.

Az idei táborban való részvétel támogatására kiírt pályázatra rendkívül színvonalas munkák érkeztek a jövő lelkes kutatóitól és mérnökeitől. Az ESO-támogatás a tábor teljes költségét fedezi, lehetőséget biztosítva Jamesnek, hogy részt vegyen a pályafutása szempontjából talán meghatározó jelentőségű eseményen. További pályázók is kapnak pénzügyi támogatást, ezeket egyéb intézetek ajánlották fel szerte Európából.

Az ESO és Tudomány-népszerűsítő Hálózata az oktatási eseményeket szervező Sterrenlab-bal és az Aosta-völgy Autonóm Régió Csillagászati Obszervatóriumával (OAVdA) működik együtt a hatodik ESO Csillagászati Tábor szervezésében. Az izgalmas esemény 2018. december 26. és 2019. január 1. között kerül megrendezésre az Aosta-völgyben, Olaszországban.

A tábor fő témája az exobolygók kutatása lesz, amely témával több fordulóban foglalkoznak előadások, gyakorlati foglalkozások és éjszakai távcsöves észlelések formájában. A tábort közösségi tevékenységek, téli sportok és kirándulások teszik még emlékezetesebbé a résztvevők számára. Az ESO Csillagászati Tábor tudományos programját az ESO és az OAVdA állítja össze, de több más partnerrel együtt az előadókat és a szükséges anyagokat is biztosítja.

További információk a tábor honlapján.

További információk

ESO Szupernóva Planetárium és Látogatóközpont

Az ESO Szupernóva Planetárium és Látogatóközpont az Európai Déli Obszervatórium (ESO) és Heidelbergi Elméleti Tanulmányok Intézete (HITS) együttműködéséből született. Az épület a német Klaus Tschira Alapítvány (KTS) adományából jöhetett létre, üzemeltetését az ESO vállalta.

Linkek

·      További információk a 2018-as Téli Csillagászati Táborról

·      Az ESO Szupernóva honlapja

·      ESO Szupernóva tudnivalók (PDF)

·     Az ESO Szupernóva támogatása

About the Announcement

Id:ann18077

Képek

A 2014-es ESO Csillagászati tábor – Az Univerzum felmérése
A 2014-es ESO Csillagászati tábor – Az Univerzum felmérése