Bejelentések

Az EIROforum és az ESO főigazgatójának közös állásfoglalása az esélyegyenlőségről

2019. február 11.

Az EIROforum egy nyolc tudományos, kutatási és technológiai szervezetet tömörítő együttműködés, tagja az Európai Nukleáris Kutató Szervezet (CERN), az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium (EMBL), az Európai Űrügynökség (ESA), az Európai Déli Obszervatórium (ESO), az Európai Szinkrotronsugárzási Központ (ESRF), az  Európai Röntgen-szabadelektron Lézer Létesítmény (European XFEL), az EUROfusion és a Laue–Langevin Intézet (ILL). Célja a kutatás minőségének fejlesztése és hatásának növelése egész Európában. A szervezetek erőforrásaik, létesítményeik és szakértelmük segítségével közösen támogatják az európai tudományt, hogy teljes körűen kiaknázhassa lehetőségeit.

 

Az EIROforum a kutatók következő generációjának inspirálása érdekében ismételten kinyilvánítja elkötelezettségét a mindenki számára egyenlő esélyek biztosítása iránt, megerősítve a tudomány pozitív hatását a társadalomra az egész világon.

 

Ennek megfelelően, különösen a mai napon, A tudományos pályát választó nők nemzetközi napján az EIROforum különleges tisztelettel adózik azon nők és lányok iránt, akiknek a tudományban és technológiában betöltött fontos szerepe a tudományos közösség megerősítését, eredményeinek elérését szolgálja.

 

 

Linkek

-       EIROforum

-       A tudományos pályát választó nők nemzetközi napja

About the Announcement

Id:ann19008

Képek

EIROforum logo
EIROforum logo
Csak angol nyelven