Az ALMA hordozói: Otto és Lore

Az ALMA egyik transzportere, a Lore szállítja az ALMA egyik antennáját az OSF_ben (Operation Support Facility).

Részben éppen az a képessége teszi az ALMA-t az egyik leghatékonyabb teleszkóppá, hogy az antennái áthelyezhetőek. Az antennák - amelyeket csúcstechnológiával készült részekből alkottak meg - mindegyike 100 tonnát nyom, tehát ezek mozgatása különleges járműveket igényel. A mérnökök olyan erősnek és tartósnak tervezték meg ezeket a járműveket, hogy képesek legyenek az antennákat biztonsággal elszállítani a 28 km-es úton a 2900 m magasságban elhelyezkedő Operation Support Facility-ből, az 5000 m magasságú Chajnantor-fennsíkra, valamint a fennsíkon is új pozícióba mozgathassák, ha szükséges.

Az ALMA transzportere, az Otto szállítja az ALMA egyik antennáját az egyik betonalaphoz a Chajnantor-fennsíkon.

Az ALMA két ilyen hatalmas hordozót használ, amelyeket Otto-nak és Lore-nak neveztek el. Az ikerjárművek 20 m hosszúak, 10 m szélesek és 6 m magasak, és mindegyiknek 28 kereke van. Üresen is egyenként 130 t súlyúak. Ekkora súly megmozdításához is nagy teljesítményre van szükség, ezért mindegyik jármű két 700-lóerős (500 kW) dízelmotorral van felszerelve és két 1500 literes tankja van. Tömegük és erejük ellenére ez a két sárga behemót képes az antennákat beállítani pár milliméteren belül, biztosítva a pontos elhelyezkedést a betonalapon. A fő hálózat 50 db 12 m-es antennáját általában különböző formákban rakják le 150 m – 16 km közötti távolságokban.

Számos egyedi tervezéssel kapcsolatos kihívással kellett szembenézni az Otto és Lore összeállítása során. Egy rendelésre gyártott fékrendszert és speciális biztonsági eszközöket is felszereltek, hogy elkerüljék, hogy az ALMA értékes antennái balesetet és kárt szenvedjenek. A vezetőülés háttámláját úgy alakították ki, hogy a vezető oxigénmaszkot viselhessen, ha szükséges a nagy magasság miatt. Nem csak a vezető érzi azonban a nagy magasság hatásait: mind az Otto, mind a Lore 700-lóerős motorja tulajdonképpen kb. 450-lóerő (320 kW) teljesítményt ad le, amikor az 5000 m-es fennsíkon dolgozik.

A hordozók legnagyobb sebessége 20 km/h vagy 12 km/h, ha az antennákat szállítják. Ez nem tűnik soknak, de a tervezésnél a legfőbb szempont a biztonság és a pontosság volt. Az antennák fel- és lerakodása során, vagy más kritikus manővereknél a hordozók rádiós távirányítással is működtethetők, így a vezetők a járművön kívül lehetnek és közelről figyelhetik a berendezést.

Ezek nélkül a lenyűgöző antennaszállító gépek nélkül az ALMA nem létezhetne. Egy modern obszervatóriumban számos különböző csúcstechnológia kombinációjára van szükség. Otto és Lore fontos szerepet játszik a hatalmas és izgalmas ALMA projektben.