ESO's Paranal Residencia under construction

The historical photograph shows the Residencia under construction at the end of 2000. The building was designed by German architecture firm Auer+Weber, and is based around a subterranean L-shape. The building materials have the same colour as the desert, to help it blend into the landscape, and the partially completed central area of the Residencia is reminiscent of an amphitheatre, with stone tiers open to the cloudless sky. 

This is the historical image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Kilde:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

Om bildet

ID:potw1227a
Type:Foto
Publiseringsdato:2. juli 2012 10:00
Størrelse:3367 x 2286 px

Om objektet

Navn:Paranal Residencia
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Facility
Kategori:Paranal

Bildeformater

Stor JPEG
1,5 MB
Medium JPEG
251,5 KB

Zoombart


Skrivebordsbakgrunner

1024x768
277,9 KB
1280x1024
411,6 KB
1600x1200
558,5 KB
1920x1200
648,5 KB
2048x1536
800,7 KB