Meddelande

Information för medier: Presskonferens vid ESO:s huvudkontor för att offentliggöra en unik upptäckt

11 oktober 2017

ESO håller en presskonferens den 16 October 2017 kl 16:00 CEST vid dess huvudkontor i Garching, Tyskland, för att presentera banbrytande observationer av ett aldrig tidigare skådat astronomiskt fenomen.

Generaldirektören för ESO, Xavier Barcons, inleder evenemanget från ESO:s Paranalobservatorium i Chile. Presentationer följer av representanter från många forskargrupper runt om i Europa.

Denna inbjudan gäller endast för medierepresentanter. För att delta på presskonferensen måste reportrar ackrediteras genom att fylla i ett webbformulär.

Var vänlig meddela oss om du vill delta på presskonferensen på plats eller delta endast online.

Anmälan till presskonferensen innebär att du går med på att respektera embargot, vars detaljer du får vid anmälan. Du går även med på att publicera eller diskutera pressmaterialet först efter starten på presskonferensen 16:00 CEST den 16 oktober 2017.

På plats kommer journalister att kunna ställa frågor till panelen, och vi kommer även att ta emot frågor från online-deltagare.

Enskilda intervjuer direkt efter presskonferensen kan också ordnas.

Detaljer om hur man kopplar upp sig till presskonferensen, skickar in frågor och bokar intervjuer skickas vid registrering.

Ett pressmeddelande från ESO offentliggörs i början av presskonferensen. Översättningar av pressmeddelandet kommer att finnas på många språk, samt ett omfattande bild- och videomaterial.

Mer information

Medierepresentanter (även onlinemedier) får gärna prenumerera på ESO:s nyhetsbrev för medier. Nyhetsbrevet innehåller vanligtvis ESO:s pressmeddelanden 48 timmar före publicering, samt det senaste videomaterialet från ESO för användning i nyhetsinslag, dokumentärer, med mera. Prenumerera via formuläret på http://www.eso.org/public/outreach/pressmedia.html#epodpress_form

Länkar

Europeiska sydobservatoriet (ESO)

ESO:s nyhetsbrev för medier

Kontakter

Robert Cumming, kontaktperson för ESO:s utåtriktade verksamhet i Sverige
Onsala rymdobservatorium
Sverige
Tel: 0317725500
Mobil: 070 493 3114
E-post: robert.cumming@chalmers.se

Om meddelandet

ID:ann17071

Bilder

ESO Media Advisory
ESO Media Advisory
text på engelska