Meddelande

Den 10 000:e studenten besöker ESO Supernova

3 juni 2019

Den 29 maj 2019 fick ESO Supernova planetarium och besökscenter besök av studenter från Oskar von Miller Technical College i Meran, Italien. Därmed hade 10 000 studenter besökt planetariet sedan invigningen för drygt ett år sedan. Studenterna fick var sin minnesgåva och läraren fick ett exemplar av ESO:s bok "The Jewel on the Mountaintop" att placeras i skolbiblioteket.

Under de 13 månader som planetariet har varit öppet har skolelever från 11 länder, varav åtta medlemsstater i ESO, tagit del av utbildningsprogrammet som består av utställningar, föredrag och planetarievisningar.

ESO Supernova fokuserar särskilt på utbildning och uppskattar särskilt besök av skolklasser som kan delta i specialaktiviteter och workshops. Flera gånger årligen erbjuds också kurser för lärare för att undervisa om hur man håller inspirerande astronomilektioner. Eftersom Supernovaplanetariet samarbetar med astronomer vid ESO:s högkvarter finns det möjlighet att erbjuda aktiviteter på många olika språk.

Utöver det välfyllda utbildningsprogrammet samarbetar Supernova med andra organisationer för att förbättra astronomisk undervisning och information till allmänheten. Detta år kommer IAU:s Astronomy Education Conference att arrangeras här för att låta astronomer, didaktikforskare och pedagoger diskutera hur man bäst delar astronomiska kunskaper med allmänheten.

ESO Supernova planetarium och besökscenter är ett samarbete mellan Europeiska Sydobservatoriet (ESO) och Heidelberg Institute for Theoretical Studies (HITS). Byggnaden är en donation från den tyska stiftelsen Klaus Tschira Stiftung (KTS) som också driver verksamheten.

Länkar

Kontakter

Wolfgang Vieser
ESO Education Coordinator
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 320 061 38
Email: wvieser@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ESO Department of Communication
Tel: +49 89 320 069 65
Email: osandu@partner.eso.org

Om meddelandet

ID:ann19026

Bilder

Photo of the 10,000th visitor of the ESO Supernova (the whole group)
Photo of the 10,000th visitor of the ESO Supernova (the whole group)
text på engelska
A jewel bright cluster
A jewel bright cluster
text på engelska
Le tour de Supernova
Le tour de Supernova
text på engelska
Young scientists at the ESO Supernova exhibition
Young scientists at the ESO Supernova exhibition
text på engelska