The Paranal Residencia

Top view of the Paranal Residencia at the ESO VLT Observatory. Natural daylight is brought into the building through a 35-m wide glass-covered dome, a rectangular courtyard roof and various skylight hatches. Taking advantage of an existing depression in the ground, the architects created a unique subterranean construction with a single facade opening towards the Pacific Ocean, far below at a distance of about 12 km. It has the same colour as the desert and blends perfectly into the surroundings. The Paranal Residencia is the stage for scenes in the James Bond movie, "Quantum of Solace".

Källa:

ESO

Om bilden

ID:eso0807a
Typ:Foto
Publiceringsdatum:25 mars 2008
Relaterade pressmeddelanden:eso0807
Storlek:3055 x 2034 px

Om objektet

Namn:Paranal
Typ:Unspecified : Technology : Observatory
Kategori:Paranal

Bildformat

Originalstorlek
10,9 MB
Stor jpeg
2,0 MB
Skärmstor jpeg
276,3 kB

Skrivbordsunderlägg

1024x768
350,1 kB
1280x1024
552,1 kB
1600x1200
779,1 kB
1920x1200
925,6 kB
2048x1536
1,2 MB

 

Se även