ESO's Paranal Residencia in 2012

 

Dit is een hedendaags beeld van ESO's Paranal Residencia. Ondanks de ondergrondse locatie, creëert het onderscheidende design een interieur met het gevoel van open ruimte. De centrale hal wordt beschermd door een 35-meter brede glazen koepel, die natuurlijk daglicht in het gebouw doorlaat. De weelderige tropische tuin en het zwembad zijn ontworpen om de luchtvochtigheidsgraad binnen te verhogen, waardoor het personeel wat ontzien wordt van de extreem droge omstandigheden van een van de droogste plekken op aarde.
Dit is het beeld van vandaag de dag van de 'Toen-en-Nu'-vergelijking als foto van de week, Een oase voor astronomen.

Credit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

Over de afbeelding

Id:potw1227b
Taal:nl-be
Type:Fotografisch
Publicatiedatum:2 juli 2012 10:00
Grootte:3367 x 2286 px

Over het object

Naam:Paranal Residencia
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

Grote JPEG
2,6 MB

Inzoomen


Wallpapers

1024x768
424,7 KB
1280x1024
642,4 KB
1600x1200
895,0 KB
1920x1200
1,0 MB
2048x1536
1,3 MB

 

Bekijk ook