ann14016-da — Meddelelse

Vejen til Armazones er påbegyndt

7. marts 2014

I dag er byggearbejdet for  European Extremely Large Telescope (E-ELT) begyndt. Det chilenske firma  ICAFAL Ingeniería y Construcción S.A. (ICAFAL) har begyndt bygning af vejen til toppen af Cerro Armazones-bjerget.

Hidtil har der ikke været en brolagt vej fra de offentlige motortrafikveje til toppen af bjerget. Det er forventet at byggearbejdet tager 16 måneder og vil give adgang til bjergets top for den fremtidige konstruktion af kæmpeteleskopet.

Når vejen er færdiglavet, vil den være 11 meter bred og have en asfalt kørebane 7meter bred.

ICAFAL også tager ansvaret at fladgøre bjergets top senere på året og andet ingeniørarbejde. Bjergets spids skal laves om for at danne en platform hvorpå teleskopet og andre støttefaciliteter kan bygges.

Operationerne med teleskopet er planlagt først i det kommende årti, således at E-ELT kan begynde at undersøge de største astronomiske udfordringer i vores tid. Kæmpeteleskopet vil give mulighed for at gå på spændende opdagelsesture gennem hidtil ukendte steder i Universet. Det bliver til verdens allerstørste teleskop i det synlige og infrarøde område: 'verdens største øje mod himlen'.

Links

Om meddelelsen

Id:ann14016

Billeder

Poster for the Photo Nightscape Awards
Poster for the Photo Nightscape Awards
tekst kun tilgængelig på engelsk