Contrast at Paranal Residencia

Detail of a plant at the main garden of the award-winning building of the Paranal Residencia at ESO's Paranal Observatory. The subtropical vegetation together with the swimming pool ensure a higher level of humidity in the building than outside, offering a more comfortable environment to people working at the observatory. In the picture, the bright green of the leaves contrasts with the reddish colour of the concrete wall dyed to be the same colour as the surrounding desert. The green colour offers a refreshing contrast to human eyes, especially in such an arid environment as this area of the Atacama Desert.

Credit:

ESO

About the Image

Id:paranal-wall
Type:Photographic
Release date:2 August 2010, 15:54
Size:2236 x 3399 px

About the Object

Name:Paranal
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

Large JPEG
3.0 MB
Screensize JPEG
601.6 KB

Zoomable


Wallpapers

1024x768
380.7 KB
1280x1024
627.4 KB
1600x1200
912.3 KB
1920x1200
1.1 MB
2048x1536
1.4 MB

Also see our