Tiedote

ALMA-näyttely avattu Santiagoon

5. lokakuuta 2015

Santiagossa, Chilessä on nähtävissä Espacio Fundación Telefónica:ssa 7.10.2015-3.1.2016 ilmainen näyttely "ALMA, exploring our cosmic origins", missä on esillä vaikuttavia kuvia ja videoita ALMA:aan (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) liittyen.

Näyttely, mikä jakautuu neljään eri osaan, käsittelee historian tehokkaimman maanpäälisen observatorion perimmäisiä toimia. Se tarkastelee ALMA:n kehittymisen ja rakentamisen tarinaa, sekä näyttelyssä kerrotaan, mitä ALMA on jo paljastanut omasta kosmisesta alkuperästämme.

Kiehtovaan ja monipuoliseen näyttelyyn liittyy joukko ilmaisia aktiviteetteja käsittäen yötaivaan havaintoja, kosmokseen liittyviä musiikkiperformansseja, sekä robotiikka- ja tähtivalokuvaustyöpajoja. Lisäksi järjestetään pyöreän pöydän keskusteluja useita eri aiheista, kuten taiteesta ja tähtitieteestä, avaruus-insinööritaidosta, sekä siitä miten Chilen tähtitaivaasta saataisiin eniten irti.

Opettajilla ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua erityisiin aktiviteetteihin, kuten ALMA:n tähtitieteilijöiden pitämiin esitelmiin, opettajille tarkoitettuihin radiotähtitieteen luentoihin, sekä erilaisiin opetuksellisiin työpajoihin. Nämä yhdistävät näyttelyn koulujen opetussuunnitelman eri aiheisiin matematiikasta, fysiikasta, historiasta, maantiedosta, tieteestä, kielestä ja kommunikoinnista, sekä kuvataiteesta.

Nyt, kun melkein puolet maailman tähtitieteen ammattilaisten havainnoista tehdään Chilen maanperällä, tämä näyttely antaa harvinaisen mahdollisuuden oppia tähtitiedettä ja uusinta teknologiaa käsikädessä ALMA-tiimin kanssa.

Kansainvälinen tähtitieteen tutkimuslaitos Atacama Large Millimetre/submillimetre Array (ALMA) on ESO:n, US National Science Foundationin (NSF) ja Japanin National Institutes of Natural Sciencesin (NINS)  kumppanuushanke yhteistyössä Chilen kanssa. Tämän näyttelyn valmisteli Chilen ALMA JAO outreach-tiimi.

Linkit

Yhteystiedot

Valeria Foncea
ALMA JAO Public Information Officer
Tel: +56 2 467 6258
Cell: +56 9 75871963
Email: vfoncea@alma.cl

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15077

Kuvat

ALMA exhibition opens in Santiago
ALMA exhibition opens in Santiago
Englanniksi