Tiedote

ESO ja CERN ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen

18. joulukuuta 2015

ESO ja Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, mikä mahdollistaa läheisen yhteistyön ja tietojen vaihdon. Sopimuksessa painotetaan useita osa-alueita, kuten tieteellistä tutkimusta, teknologiaa, koulutusta, sekä tiedotus- ja suhdetoimintaa.

Maailman tuotteliaimman maanpäälisen kaukoputken ESO:n ja maailman suurimpiin hiukkasfysiikan tutkimuslaitoksiin kuuluvan CERN:in välillä on useita yhteisiä intressejä. Uusi sopimus edistää näiden kahden organisaation välistä pitkän aikavälin strategiaa, sekä tukee tieteeseen ja koulutukseen liittyvien ohjelmien koordinointia.

Sopimus kannustaa palveluiden, välineiden ja resurssien koordinointiin useiden eri osa-alueiden parhaiden toteutustapojen jakamisen lisäksi. Yhteistyön osa-alueita ovat yhteisten seminaarien ja työpajojen järjestäminen, sekä mahdollinen henkilöstön vaihto.

Teknologisen koordinoinnin mahdollisia erityisalueita ovat hiukkasfysiikka ja hiukkasfysiikan kiihdyttimet sekä detektorit. Muita lupaavia yhteistyön osa-alueita ovat kryogeniikan menetelmät ja opto-mekaaniset systeemit, kontrollilaitteistot, konetekniikka, laadunvalvonta ja testausmenetelmät, säteilymittaukset, laitteiden luotettavuus ja saatavuus, sekä optiset pinnoitukset ja optisten pintojen puhdistus. Näiden lisäksi tärkeä osa-alue on tiedonvaihto IT teknologian parhaista toteutustavoista.

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15098

Kuvat

ESO and CERN sign cooperation agreement
ESO and CERN sign cooperation agreement
Englanniksi